Brev
Finn Fornybar Norge sine brev til myndigheter og politikere.
-
Reglene bør revideres for bedre å ivareta damsikkerheten
Fornybar Norge mener regelverket som skal ivareta sikkerheten ved norske dammer bør revideres. Dette vil kunne bidra til økt sikkerhet og mer effektiv ressursbruk.
-
Grunnrenteskatt for landvind må bidra til mer fornybar energi og industrikraft
Norges kraftoverskudd spises gradvis opp og er ventet å være borte allerede i 2028. Vindkraft på land er helt avgjørende for at energiproduksjonen skal øke i tilstrekkelig grad, og for at Norge skal innfri sin klimaforpliktelse i 2030. Det er også viktig for å sørge for trygge arbeidsplasser i industrien og bidra til lavere strømpris for bedrifter og husholdninger.
-
Innspill til ekspertutvalget som skal vurdere prisfastsettelsen på strøm
Fornybar Norge ønsker med dette innspillet å legge frem bransjens perspektiver og kunnskap, og å bidra til at informasjon om sammenhengene i kraftmarkedet gjøres tilgjengelig og forståelig for så mange som mulig.
-
Mer av alt, raskere
Fornybar Norges første innspill til statsbudsjettet 2024.
-
Stortinget må sikre Norges rolle som grønn industristormakt
Energi Norges innspill til Stortingets næringskomité for forslag til Statsbudsjett for 2023.
-
Høyere skatt på fornybar enn fossil energi bremser grønt skifte
Energi Norges innspill til Stortingets finanskomité om forslag til Statsbudsjett for 2023.
-
Samlet innspill fra Energi Norge om forslag til Statsbudsjettet 2023
Våre innspill om høyere skatt på fornybar enn fossil energi bremser grønt skifte i ett dokument.
-
Regjeringens forslag til økt kraftskatt
Regjeringen har foreslått å øke beskatningen av fornybar energi betraktelig, både gjennom å øke grunnrenteskatten for vannkraft, innføre grunnrenteskatt for vindkraft og ved å innføre en høyprisskatt for all fornybar energi. Forslagene har mange negative implikasjoner for investeringer i fornybar energi og for kraftsystemet som helhet. Energi Norge har derfor sendt brev til Stortinget der virkningene av forslaget beskrives og forslag til løsning skisseres.
-
Energi Norge og Norwea ber om viktige endringer i regjeringens forslag til økt skatt på vindkraft
Norge styrer mot kraftunderskudd i 2026 og endringer av skattesystemet må legge til rette for investeringer i ny fornybar kraftproduksjon, slik at næringsliv og husholdninger får tilgang på sikker, ren og rimelig kraft.
-
Tiltak for raskere utbygging av mer fornybar energi i Norge
Norge trenger mer fornybar kraftproduksjon til å kutte utslipp og bygge fremtidens industri, men i dag bygges det ikke ut ny kraftproduksjon i takt med det økende forbruket. Ifølge Statnetts kortsiktige markedsanalyse 2021-2026 vil det norske kraftoverskuddet reduseres fra 15 TWh i dag til 3 TWh på bare fem år.
-
Felles anbefaling om ny modell for nettleie
I juni 2021 vedtok Olje- og energidepartementet nye forskriftskrav om hvordan nettleien for alle kunder i distribusjonsnettet skal utformes. De nye kravene skulle tre i kraft 1.januar 2022, men har etter et vedtak av Olje- og energidepartementet 22. desember 2021 blitt utsatt til 1.juli 2022. Målet med forskriftsendringene er blant annet å oppnå økt nettutnyttelse, noe som kan bidra til lavere nettkostnader og nettleie over tid.
-
Konkraft - havvind tilleggsmelding januar 2022
KonKrafts Råd, i samarbeid med lederne i Energi Norge og EL og IT Forbundet mener at regjeringen må ha som mål at Norge skal ta en betydelig andel av den forventede utbyggingen av vindkraft i Europa og at det derfor må legges til rette for at det årlig kan bygges 2-3 GW lønnsom vindkraft på norsk sokkel gjennom 30- og 40-årene.
-
Kompensasjon til vindkraftkommuner: Produksjonsavgift gir ikke forutsigbarhet, og må erstattes av naturressursskatt og avgift i konsesjonsvilkårene
Landbasert vindkraft er den billigste formen for ny kraftproduksjon i Norge, og skånsom utbygging vil måtte spille en sentral rolle for å møte samfunnets kraftbehov fra elektrifisering samtidig som kraftforedlende industri skal sikres konkurransedyktige kraftpriser, i tråd med bl.a. Hurdalsplattformen.
-
Energi Norges innspill til regjeringsplattform 2021-2025
Det viktigste som bør komme ut av regjeringsforhandlingene er enighet om at vi trenger en elektrifiseringsstrategi, mener Energi Norge.
-
Oppfølgingsbrev til Utenriks- og forsvarskomiteen Samfunnsbedriftene Energi og Energi Norge
Brev angående møte om EØS-prosesser relatert til energi 7. april 2021.
-
Unntak fra kravet til det selskapsmessige og funksjonelle skillet
Felles brev til Olje- og energidepartementet (OED) fra Distriksenergi, Samfunnsbedriftene og Energi Norge (31.03.2020)