Dokumentarkiv

409 resultater

Type dokument
Velg område
409 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Forslag til endring i forskrift om kraftomsetning og nettjenester

  Fornybar Norge mener på prinsipielt grunnlag at salg av strøm til forbrukere skal være en konkurranseutsatt næring, der strømleverandørene konkurrerer om kundene. Skillet mellom nettvirksomhet som naturlig monopol og produksjon og salg av strøm som konkurranseutsatt virksomhet er helt sentralt i energiloven, og leveringspliktig strøm levert direkte fra nettselskapet må derfor være et unntak fra hovedregelen. Fornybar Norge støtter derfor ikke forslaget om å innføre et fast påslag på leveringspliktig strøm.

 2. Reglene bør revideres for bedre å ivareta damsikkerheten

  Fornybar Norge mener regelverket som skal ivareta sikkerheten ved norske dammer bør revideres. Dette vil kunne bidra til økt sikkerhet og mer effektiv ressursbruk.

 3. Global Offshore Wind Market Report: Forecast and Analysis

  The comprehensive market analysis, ordered by the three organisations Renewables Norway, Offshore Norway, and The Federation of Norwegian Industries, has been conducted in collaboration with ERM, Brinckmann and Norwegian Energy Partners (“NORWEP”).

 4. Fornybar Norges innspill til Grønn Allianse mellom Norge og EU

  Norge og EU inngikk i 2023 en Grønn Allianse mellom Norge og EU, signert av statsminister Jonas Gahr Støre og EU-Kommisjonens president Ursula von der Leyen. Siden dette har norske myndigheter hatt en god dialog med norske næringsaktører for å bidra til å fremme norsk, grønn industri som et bidrag til å løse EUs behov for klimaomstilling. 

 5. Havindustritilsynets forslag til ny forskrift om arbeidsmiljø og sikkerhet for fornybar energiproduksjon til havs er dårlig utredet og ikke tilpasset havvind

  Næringen er svært opptatt av at det skal være et høyt sikkerhetsnivå for havvind. Organisasjonene mener samlet at forslaget til nytt regelverk er uklart og dårlig tilpasset at det i seg selv vil kunne skape sikkerhetsrisiko. Organisasjonene har pekt på at Regelrådet har vurdert forslaget til ikke å være godt nok utredet og har fulgt Utredningsinstruksen. Dette må myndighetene ta på alvor.

 6. Scaling Floating Offshore Wind

  How a two-stage allocation process for European floating offshore windcan contribute to accelerating innovation and value chain development

 7. Høring på endringer i energiloven og prisforskriften

  Regjeringens planlagte tiltak for å gjøre strømmarkedet mer forbrukervennlig vil gjøre det lettere for forbrukere å sammenlikne tilbudene fra ulike strømleverandører når de skal velge strømavtale, mener Fornybar Norge.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt