Kurs og konferanser

13 resultater

Type arrangement
Velg område
13 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Bygge Sikkerhetskultur

  Med et økende digitalt trusselbilde er det viktig å få hele bedriften til å bygge en sikkerhetskultur for å unngå at ansatte la seg lure til å åpne digitale dører for cyberkriminelle. I denne læringsenheten får du kunnskap om hva sikkerhetskultur er, hvordan du kan bygge den og hvor du finner hjelp med dette arbeidet.

 2. Sikring av mobiler

  Mobiltelefoner og nettbrett er blant de største farene for cybersikkerheten. Samtidig er det vanskelig å tilrettelegge for bedre sikkerhet med sentrale løsninger siden mobile enheter brukes også privat. Men hver og en av oss kan med litt omtanke og enkle grep administrere sine mobile enheter til å være mye sikrere. I denne læringsenheten gjør vi deg oppmerksom på farene og viser vei hvordan du administrerer iPhone og Android telefoner.

 3. Finn dine blindsoner (Gratis)

  Siden starten av Ukraina krigen har hele kraftbransjen jobbet intenst med å forbedre cybersikkerheten. Men har du oversikt hvor langt du har kommet med å bli robust, motstandsdyktig og cybermoden? Har du oversikt over hvor du er godt rustet og hvor du mangler litt fokus? I "Finn dine blindsoner" introduserer vi to metoder som hjelper deg å få oversikt.

 4. Styrk Cybersansene (Gratis til 1. august)

  Styrk Cybersansene1 er første kapittel av et program som skal hjelpe med bevisstgjøring i bredden. I dette kapittel finner du 3 quizz spørsmål for 5 ukedager og det blir 3-5 minutter per dag for å finne de riktige svarene. Først når alle svarene er korrekt besvart er læringsenheten avsluttet.

 5. Tilsyn fra NVE

  NVE forsterker arbeidet med IKT sikkerhet og skal følge bransjen tettere opp. For dere som hittil ikke har så mye erfaring med tilsyn fra NVE har vi laget en liten informasjonspakke. NVE forklarer tilsyn for deg og Dalane Energi og Hafslund Eco vannkraft deler sine erfaringer og tips til forberedelse.

 6. Risikoer med IoT enheter

  Fornybarnæringen benytter seg av en stadig økende mengde intelligent (smart) utstyr som leverer data. Det er utstyr som plasseres ute i feltet, eller som beveger seg fjernstyrt og som har en forbindelse med nettet til bedriften ellers. Dette utstyret medfører nye og andre risikoer enn det vi kjenner til fra klassisk IT og OT, og denne læringsenheten belyser disse farene slik at du kan ta bedre og mer bevisste valg i drift og ved anskaffelser. Målgruppe: Teknisk personell, men kan også være lærerikt og nyttig for beslutningstakere som ønsker å forstå risikoene.

 7. Common Information Model (CIM)

  Hvordan henger begreper som interoperabilitet, datakvalitet, BIM, standarder, maskinlæring og datalake sammen med standarder? Hvorfor er IECs Common Information Model (CIM) viktig i denne sammenheng, og hvordan bidrar standardisering til å løse noen av disse utfordringene?

 8. Vanlige cyberangrep og hvordan vi kan oppdage dem

  I denne læringsenheten forklarer fageksperter fra forskningsgruppen Digital Sikkerhet på Universitet i Oslo de vanligste cyberangrepene og mulige tiltak for å styrke eget cyberforsvar. Vi introduserer KraftCERT og hører om vanlige angrep i Kraftbransjen, til slutt kan du teste din egen kunnskap med en phishing-quiz. Medvirkende: Nils Gruschka og Robert Andrew Chatwyn (Forskningsgruppen Digital Sikkerhet, Universitet i Oslo og Margrete Raaum (KraftCERT)

 9. Digital basiskunnskap

  Gjennom samarbeid med Digital Norway kan vi tilbyr våre medlemmer en bredd spekter av basiskurs av høy kvalitet. Her får du blant annet påfyll om ChatGPT, Kunstig Intelligens, tingenes Internett, Robotikk og andre digitale teknologier. Videre finner du kurs om cybersikkerhet, digitale arbeidsformer og digital ledelse.

Nyhetsbrev – Kurs og konferanser

Nyhetsbrev – Kurs og konferanser

Velg hvilke temaer du ønsker å motta informasjon om. Ved å melde deg på våre nyhetsbrev om kurs og konferanser, samtykker du til å motta e-post med kurs og konferansetilbud innen gitt tema.

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: