Kraftmarkedskurs for journalister

Nord Pool og Fornybar Norge går gjennom kraftmarkedet: Hvorfor har vi det, hvordan funker det og hvordan ser det ut fremover?

Adobe Stock

Strøm har gått fra lavinteresse til høyinteresse. Et marked som ble innført for over 30 år siden og mange knapt var klar over at eksisterte, har fått en voldsom oppmerksomhet. Mediene rapporterer nå jevnlig om strømpriser, og folk sjekker apper før de kjører klesvasker. Selv om interessen for markedet har økt, er det likevel mange som klør seg i hodet over sammenhengene.

I dette kurset, tilpasset for journalister som dekker markedet, forsøker vi å bryte ned de komplekse sammenhengene til så forståelige biter som mulig. Vi skal bl.a. innom bakgrunnen for hvorfor markedet ble etablert, hvordan prisen settes og hvordan markedsmekanismene skaper insentiver for energiomstilling.

Det er mulig å delta både fysisk og digitalt.

 

Program
 • 14.05 - 14.20
  Velkommen til kurs om kraftmarkedet
  • Kristin Rasdal, bransjedirektør kraftmarked i Fornybar Norge
 • 14.20 - 14.50
  Historikk, Nord Pools rolle og hvordan settes prisen
  • Hans Randen, EVP Public Affairs i Nord Pool
 • 14.50 - 15.00
  Spørsmål
 • 15.00 - 15.10
  Pause
 • 15.10 - 15.40
  Det grønne skiftet, prisutvikling og fremtidens kraftmarked
  • Tom Darell, CEO i Nord Pool
 • 15.40 - 16.00
  Spørsmål

Faglige spørsmål

Profilbilde av

Relaterte arrangement

 1. , Næringslivets Hus, Oslo

  Det er fullt i nettet!

  Fornybar Norge og Distriktsenergi arrangerer topp aktuelt seminar! Nettet er allerede fullt mange steder. I dette seminaret retter vi fokus på hva det vil si at nettet er fullt og hvilke indikatorer vi har på at nettet er fullt og hvor fullt det er. Vi ser også på hvilke virkemidler som må på plass for at vi skal kunne få bygd ut nettet raskt nok for at vi skal kunne nå investeringsmålene.