Inviterer til 40 arrangementer på Fornybarbåten

Illustrasjon av Fornybarbåten Legacy of the fjords med vindmøller i bakgrunen

Møt hele fornybarnæringen på Fornybarbåten Legacy of the Fjords under Arendalsuka. Foto: Fornybar Norge

Hvordan skal vi få bygget ut nok kraft, og hvilke industri- og eksportmuligheter ligger i det grønne skiftet? Det er blant temaene på Fornybarbåten under Arendalsuka.

Fornybar Norge i samarbeid med over 20 medlemsbedrifter og partnere inviterer til 40 arrangementer på den fullelektriske Fornybarbåten i Arendal. Båten ligger til kai sentralt i Pollen mandag-torsdag og er åpen for alle som er interessert i grønne energiløsninger.

– Vårt hovedbudskap i Arendal blir at Norge er på vei fra oljealderen til energialderen. Det trengs mye mer kraft og nett for å nå viktige samfunnsmål. Det handler om lavere strømpriser, utslippskutt samt nye arbeidsplasser og inntekter over hele landet, sier leder Åslaug Haga i Fornybar Norge.

Selv skal hun holde innlegg på rundt 20 arrangementer på ulike arenaer i løpet av Arendalsuka. 

– I dag styrer vi mot kraftunderskudd, vi står i en alvorlig konsesjonstørke og investeringene i fornybar energi synker år for år. Det trengs politiske grep for å snu denne utviklingen – og det må skje raskt. Skattesystem, saksbehandlingstid og samfunnsaksept er viktige stikkord, sier Haga. 

Mandag 14. august står både strømnett og kjernekraft på programmet på Fornybarbåten, før den store havvindkvelden. 

Tirsdag 15. august presenteres fornybarnæringens eksportmål, med svimlende inntektsmuligheter for Norge frem mot 2030. Deretter skal det handle om blant annet kraft- og nettutbygging, elektrifisering av transport, grønn industribygging og enda mer havvind. Dessuten byr Statkraft på dueller mellom kjente politikere og ledere om energidilemmaer og kraftmyter.

Onsdag 16. august står blant annet samfunnsaksept og naturinteresser på agendaen, samt vannkraft, fjernvarme og energieffektivisering. På kvelden blir det livepod med Fornybaren.

Torsdag 17. august blir det livepod med Petter Stordalen og Per Valebrokk – om hvordan vi kan ta i bruk den usynlige energien. Før vi runder av med en oppsummerende debatt om samspillet mellom alle de fornybare energiløsningene og hva vi trenger av politikk for å ta ut potensialet.

– Tilgang på lokaler er en evig utfordring under Arendalsuka. Derfor har vi valgt å samle hele næringen på Fornybarbåten som i seg selv er et godt eksempel på elektrifisering av sjøtransport. Dette blir også en viktig møte- og mingleplass mellom programpostene, påpeker Haga.  

Fakta om Legacy of the Fjords

  • Katamaran bygget i fiberkarbon som er et svært lett og solid materiale.
  • Lengde: 42 meter. Bredde: 15 meter. Registrert for 400 passasjerer.
  • Drives med to elektromotorer på 450 kW. Batterikapasitet: 1800 kWh.
  • Søsterfartøyene er begge kåret til "Ship of the year" og en rekke andre priser.
Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Robert Kippe
Profilbilde Aslak Øverås