Liina Veerme ble «Årets Kraftkvinne»

Publisert

Liina Veerme

Foto: Olje- og energiminister Tina Bru deler ut "Årets Kraftkvinne" prisen til konsernsjef i Salten Kraftsamband Liina Veerme. sammen med jurymedlem Anne Grethe Solberg. Foto: Kraftkvinnene.

I ettermiddag ble konsernsjef i Salten Kraftsamband, Liina Veerme, kåret til «Årets Kraftkvinne». Den gjeve prisen ble delt ut av olje- og energiminister Tina Bru.

Kraftkvinnene er et nettverk for alle kvinner i fornybarnæringen. Nettverket ble startet i mars 2019 og har i dag tett oppunder 600 medlemmer fra alle deler av næringen.

Det er nettopp Kraftkvinnene som står bak kåringen «Årets Kraftkvinne» i Norge. Det kom inn 76 nominasjoner på 56 kraftkvinner fra hele landet.

Og mandag ettermiddag var endelig ventetiden over. Under et digitalt arrangement ble tidenes første «Årets Kraftkvinne», Liina Veerme, hedret av bransjen og statsråd Tina Bru.

– Jeg er veldig overrasket og veldig glad over prisen, og jeg mener at vi bør heie på alle kvinnene som ble nominert. Jeg håper jeg kan være et slags forbilde for unge studenter som er på vei inn i arbeidslivet, og at de legger merke til at ledere i bransjen kan ha ulikt utseende og ulik alder, sier Liina Veerme.

Rollemodell

Juryen, som har bestått av blant andre konsernsjef i BKK, Jannicke Hilland, og filosof og forsker Henrik Syse, er full av lovord om Liina Veerme.

Juryen påpeker at Veerme aktivt har bidratt til å profilere en fornybar kraftnæring med en tydelig og klar stemme for å gjøre næringen produktiv innen norsk fastlandsindustri. I begrunnelsen skriver de også at «hun fungerer som en rollemodell og inspirerer andre kvinner til å se at det er mulig å gjøre en betydelig karriere i kraftbransjen».Liina Veerme er fra Estland og har tidligere vært administrerende direktør og konsernsjef for Hedemora Energi AB i Sverige. I 2019 ble hun konsernsjef i Salten Kraftsamband. Selskapet er Nord-Norges ledende kraftprodusent og er medeier i sluttbrukerselskap Polar Kraft AS.

Stort engasjement

Siden 2005 har hun hatt ulike roller innen energibransjen, alt fra driftstekniker, prosjektleder, revisjonsleder og avdelingssjef, inntil hun klatret helt til topps.

Veerme har tidligere vært styremedlem i Energiföretagen i Sverige og sitter nå i styret i Energi Norge. Hun har en master i økonomi med spesialisering innen bærekraftig utvikling, samt ulike kurs innen ledelse.

– Det er helt fantastisk at så mange har engasjert seg i denne prisutdelingen. Vi ønsker å sette fokus på hvor mange solide fagkvinner vi har i bransjen, og  bidra til å rekruttere enda flere, sier styremedlem i Kraftkvinnene og næringspolitisk rådgiver i Energi Norge, Solgun Furnes.

Du kan bli bedre kjent med Liina Veerme i episode nr. 14 av Fornybaren der hun forteller om sin karriere fra førstemaskinist til konsernsjef i Salten Kraftsamband.

Årets Kraftkvinne 2020

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: