Artikkelarkiv

Vis filtrering

599 resultater

Type artikkel
Velg område
599 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Viktig milepæl nådd for norsk havvind

  I dag gikk startskuddet for de 18 ulike grupperingene av selskaper som ønsker å bygge storskala havvind i Norge. Utlysningene er kommet, og selskapene har fått vite hvilke kriterier de skal konkurrere på. – Dette er en gledens dag – nå er vi endelig i gang med havvind på norsk sokkel, sier Åslaug Haga, leder av Fornybar Norge.

 2. Hvordan har holdninger til vindkraft endret seg?

  Er det flertall for vindkraft på land i Norge? Hvorfor er folks holdninger til vindkraft så sterke? Hvordan påvirker strømprisene disse holdningene? Vi har snakket med Kristin Guldbrandsen Frøysa, energidirektør ved UiB. Hun leder universitetets satsing på energiomstilling, og har forsket på holdninger til vindkraft – både på land og til havs.

 3. Presisering om strømselskaper

  Fornybar Norge ønsker at det stilles strengere krav til strømleverandørene, men har som organisasjon ingen formening om hvor mange leverandører vi trenger i det norske markedet.

 4. Slik lukker vi energigapet

  Det er et enormt gap mellom behovet for kraft og den kraften vi faktisk ligger an til å bygge ut i landet vårt. Flere rapporter har pekt på at vi kan få et kraftunderskudd i landet i løpet av få år.

 5. EU vil legge bedre til rette for fastprisavtaler for strøm

  14. mars lanserte EU kommisjonen sitt forslag om reform av EUs kraftmarkedsdesign. I lovforslaget understrekes viktigheten av å bevare dagens markedsmekanisme og effektiv kraftutveksling. Samtidig foreslår Kommisjonen tiltak for å legge til rette for mer langsiktige fastprisavtaler og bedre beskyttelse av forbrukere. Regelverket er EØS-relevant.

 6. Foreslår havvindmål på 8,5 GW til 2030

  Fornybar Norge i samarbeid med Norsk Industri foreslår i dag at Norge setter et mål om 8,5 GW havvind i 2030. Dette kan gi oss 39 TWh i årsproduksjon, noe som tilsvarer forbruket til nesten 2,5 millioner husstander, eller dekker det forventede fremtidige kraftbehovet. Målet er ambisiøst, men realistisk og nødvendig.

 7. Årets kraftkvinne om mangfold, ledelse og mer nett i tide

  I februar ble hun tildelt prisen "Årets kraftkvinne" fra olje- og energiministeren, og i mars ble det klart at hun tar over som ny leder av Norges største nettselskap, Elvia. Det gjør henne til en av relativt få kvinnelige ledere i bransjen. Lytt med for å høre Anne Sagstuen Nysæther fortelle om hvordan vi skal få flere kvinner inn i fornybarnæringen, hva slags leder hun er og hvordan hun vil løse fremtidens utfordringer for kraftnettet.