Forbrukerjus for nettselskap –   Stenging og innfordring

  • Digitalt
  • Medlem: 1.800,- Andre: 2.500,-
  • Påmeldingsfrist Snarest!

Nettselskap har leveringsplikt og stengerett: Når og hvordan kan stenging foretas? Stengeretten er retten nettselskap har til fysisk å stenge strømtilførselen til en kunde. Stengeretten er nedfelt i forbrukerkjøpsloven og forbeholdt tilfeller hvor kunder misligholder avtalen med nettselskapet.

Legal law, advice and justice concept,Business lawyer working about legal legislation in courtroom to help their customer.Legal law, advice and justice concept,Business lawyer working about legal legislation in courtroom to help their customer.

Foto: Adobe Stock.

Hovedbegrunnelsen for at stengeretten eksisterer, er nettselskapenes leveringsplikt. Et leveringspliktig nettselskap har ikke mulighet til å si opp en kunde, og uten stengeretten kan kunden i prinsippet konsumere strøm i ubegrensede mengder uten å betale. Stengeretten er derfor et viktig verktøy for nettselskapene.

Hvordan lovreguleres stengeretten? Hva er status for endringer i leveringsplikten og stengeretten? Hva er NAVs ansvar for kunder ved stenging? Hvordan inndrives pengekrav ved inkasso og rettslig inkasso? Og hva med GDPR og håndtering av personopplysninger?

Hva får du kunnskap om?
  • Lovregulering om stenging av forbrukerkunders elektriske anlegg
  • Kontraktsbrudd
  • Nettselskapets stengingsadgang
  • Hva er varslingskravene?
  • Erstatningsansvar
  • Innblikk i flere aktuelle caser

Merk: Energi Norge AS kan tilby dette kurset som et bedriftsinternt kurs. Ta kontakt for utarbeiding av skreddersydd program for din bedrift.

Hvem er det for?

Ledere og saksbehandlere med ansvar for nettselskapets stengerutiner samt praktisering og håndheving av stengesanksjonen. Medarbeidere som jobber med inndriving av gjeld fra kundene. Inkassoselskaper som har oppdrag for nettselskap.

Kursholder

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler

Ved avbestilling mer enn 30 dager før start gis full refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltageravgift. Energi Norge AS har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Energi Norge AS sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette begivenheter.
Ved kjøp av early bird gis ingen refusjon, men du står fritt til å overføre din deltakelse til en kollega.

 

Relaterte arrangement

  1. Granskning av ulykker og uønskede hendelser

    Granskning og læring etter ulykker og uønskede hendelser har vært et tema som har vakt interesse i Fornybar bransjen. Vi har utarbeidet egen veileder for gjennomføring av granskninger i Fornybar Norge og denne danner utgangspunkt for granskningskurset.

    Park Inn Radisson Oslo Airport Hotel West
  2. Nettreguleringsdagen 2025

    Store investeringer og økt etterspørsel krever god regulering Hva har skjedd og hva bør skje videre? Haster det med å få gjort endringer? Fornybar Norge og Distriktsenergi arrangerer topp aktuelt seminar på Gardemoen!

    Radisson RED Oslo Airport, Gardermoen