Møte med Solberg og Freiberg i Lysebotn

Publisert

Fire mennesker på en havn ved vannet. foto

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, statsminister Erna Solberg, styreleder i Energi Norge, og konserndirektør i Lyse, Eimund Nygaard, og administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge i Lysebotn. Foto: Lyse.

Mandag møtte styreleder Eimund Nygaard og administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg. Temaet for møtet var fornybarnæringens visjon.

Statsminister Erna Solberg og administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge. Foto: Lyse.

Møtet ble avholdt i forbindelse med åpningen av Lyses nye kraftverk Lysebotn 2. De fire diskuterte blant annet fornybarnæringens visjon om at Norge kan ta en global lederposisjon som det første fornybare og fullelektriske samfunn i verden. 

– Vi ønsket å beskrive for statsministeren hvilke muligheter som ligger for næringsutvikling og arbeidsplasser i Norge fra elektrifisering. Når hele Europa ser etter gode løsninger for å fjerne fossile brensler er dette både god klimapolitikk og god næringspolitikk, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Dette var samtidig en anledning til å ta opp verdiskapingsperspektivet i videre utvikling av fornybar energi, og hvor avgjørende det er med en full norsk deltagelse i det indre europeiske energimarkedet.

Energi Norge overleverte et brev til statsministeren og energiministeren i forbindelse med møtet. Brevet kan leses her:

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: