Heidi Theresa Ose er Årets kraftkvinne 2023

Publisert

Daglig leder i Store Norske Energi AS, Heidi Theresa Ose ble kåret til Årets kraftkvinne for 2023.

Plakat med Heidi Theresa Ose som er  kåret til Årets Kraftkvinne 2023.

Foto: Kraftkvinnene

Denne uken ble Årets kraftkvinne kåret for fjerde gang, og blant 64 nominerte ble vinneren ble Heidi Theresa Ose.

Nestleder i Kraftkvinnene og rådgiver i Fornybar Norge, Solgun Furnes har vært med å grunnlegge Kraftkvinnene. Hun sier det er stor stas at prisen nå er blitt såpass etablert og til inspirasjon for bransjen. At Energiministeren hvert år har prioritert å stå for overrekkelsen er stor stas!

– Dette er fjerde år vi deler ut prisen Årets kraftkvinne, og hvert eneste år har juryen en rekke sterke kandidater å velge mellom. At de i år valgte Heidi Theresa Ose fra Store Norske var veldig betimelig: Et selvforsynt fornybart energisystem på Svalbard krever visjon, samarbeid og folk som tør å bruke fagkompetansen sin på nye måter. Det er vel verd å ta med seg også i fastlands-Norge og den omstilling vi står overfor, sier Furnes. Hun legger til at siden det nå finnes en rykende fersk liste med dyktige kraftkvinner så burde det ikke være noe problem å finne gode kvinner til de mange styreplassene som må fylles fremover.

Tidligere vinnere av Årets Kraftkvinne er Anne Sagstuen Nysæther, Camilla Thorrud Larsen og Liina Veerme.

Juryens begrunnelse for Årets kraftkvinne 2023

“Årets kraftkvinne er utdannet sivilingeniør på Institutt for elkraftteknikk ved NTNU. Tidligere har hun jobbet i Sweco Norge, Akershus Energi og SN Power og har erfaring som solid ansvarsfull prosjektleder og linjeleder med stor menneskelig innsikt. Hun er en uredd effektiv støttespiller og rollemodell for andre kvinner. Hun har nå flyttet med sin familie for å kombinere hektisk familiehverdag med lederjobb.

Årets kraftkvinne er utrettelig pådriver for fornybare løsninger. Hun bruker sin internasjonale erfaring fra prosjekt i utviklingsland til å utvikle fornybar energi i off-grid-samfunn. Hun deler villig sin fagkunnskap både i nasjonale riksmedier og i sosiale medier. Hun bidrar til å skape ny energihistorie på Svalbard, der gruvehistoriens kapittel nå lukkes.

Årets kraftkvinne utvikler og drifter løsninger som går fra kull og fossil energi til fornybare realistiske løsninger for Arktis. Disse løsningene skal fungere i permafrost, snø og vind. Allerede etter kort tid med Årets kraftkvinne i lederjobben har Isfjord Radio fått verdens nordligste bakkemonterte solcellepark og redusert energikostnader og klimautslipp. Denne kunnskapen er overførbar til andre energiomstillingsprosjekter.

Årets kraftkvinne er aktiv i flere FOU-prosjekter og har bidratt til installasjon av syv fullskalaanlegg for sol på tak i Longyearbyen. Planen videre er å supplere med vindkraft og å være 100 % fornybar med ny grunnlastløsning basert på grønne energibærere.”

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: