Erna Solberg, Terje Aasland og Giles Dickson møter fornybarnæringen i Bodø

Publisert

Administrerende direktør i Fornybar Norge, Åslaug Marie Haga på scenen  under Fornybar Norge sin Årskonferanse i 2023 i Bergen.

Foto: Fornybar Norge

En rekke profiler fra inn- og utland kommer når Fornybar Norge setter det enorme kraftbehovet på agendaen under årskonferansen i Bodø 17.-19. april. 

– Energiomstillingen går for sakte. Norske politikere vil så gjerne, men vi har likevel ikke en helhetlig energi- og klimapolitikk på plass som tar oss til alle de ambisiøse målene vi har satt oss innen klima og energi. Det skal vi utfordre dem på når vi samler dem på samme scene i Bodø om noen uker. 

Det sier Åslaug Haga, leder av Fornybar Norge. 

Blant politikerne kommer en rekke av de kjente navnene fra Stortingets energi- og miljøkomité, statsråden selv og lederen for det største opposisjonspartiet. I tillegg kommer en rekke store profiler fra utsiden av landets grenser, som lederen for Wind Europe, Giles Dickson, Storbritannias ambassadør til Norge, Jan Thompson, og direktør for den danske Energistyrelsen, Kristoffer Böttzauw.

– I Europa går energiomstillingen som det suser. Vi håper at vi kan få litt av tempoet til å smitte over på norsk energipolitikk når vi samler så mange prominente norske politikere sammen med fremoverlente europeere og ikke minst toppledere fra fornybarnæringen i tre dager, sier Haga. 

Programmet vil dekke alt fra arealkonflikt, krafttilgangen for industri og transport, dagsaktuelle saker fra EU, til de nye teknologiske løsningene vi skal ha i energimiksen fremover. Åslaug Haga lover noen spennende dager i Bodø fullspekket med aktuelle innlegg av dyktige foredragsholdere. 

– Næringen må stille med alle de kloke hodene vi har. Vi har det politiske miljøet med på kraftbehovet, men vi har ikke klart å overbevise dem om hvordan de kan samarbeide om de brede politiske løsningene vi trenger. Vi håper å komme ett skritt nærmere dette på årskonferansen vår. 

Konferansen starter kl. 16.30 onsdag 17. april og går til kl. 13.00 fredag 19. april, og finner sted både på Luftfartsmuseet og Hotel Ramsalt i Bodø. Se hele programmet her. 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde av Jo Eirik Frøise
Profilbilde av Thor Egil Braadland