Statnett vil søke medlemskap i Fornybar Norge

Publisert

Statnett sitt kontor i Nydalen.

Statnett planlegger å søke medlemskap i Fornybar Norge, og dermed tilknyttes NHO som arbeidsgiverforening. Dette vil bidra til et tettere samarbeid med næringen om blant annet kompetanse, forskning og utvikling og internasjonale spørsmål.

Statnett ser et økende behov for å være tilknyttet en arbeidsgiverforening med et nærmere faglig og kompetansemessig fellesskap enn det dagens medlemskap i Spekter gir. Dette vil ikke påvirke Statnetts rolle eller samfunnsoppdrag. Nøytralitet og likebehandling av ulike organisasjoner, kunder og interessenter vil fortsatt bli ivaretatt.

– Det gleder oss at Statnett ønsker å bli medlem i Fornybar Norge. Statnett spiller en nøkkelrolle i den store energiomstillingen, hvor ny kraftproduksjon må kobles sammen med industriprosjekter og klimatiltak over hele landet. Ikke minst vil Statnett være helt sentral for den norske havvindsatsingen, sier administrerende direktør Åslaug Haga i Fornybar Norge. 

Nettkapasitet, kompetanse og digitalisering er utfordringer som angår hele fornybarnæringen. Haga er overbevist om at et tettere samarbeid med Statnett vil bidra til en raskere utvikling og omstilling.

Det vil ikke være naturlig for Statnett å delta i de mer næringspolitiske aktivitetene til Fornybar Norge. Statnett har de samme sektorpolitiske mål om samfunnsøkonomisk rasjonell utvikling av kraftsystemet som tidligere. Dialogen med Statnetts interessenter og kunder vil nå bli videreutviklet blant annet innenfor Statnetts nye strategiske kundeforum. 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Aslak Øverås
Profilbilde av Nina Rivelsrød Aalborg