Presisering om strømselskaper

Publisert

Lyspære

Fornybar Norge ønsker et enklere og tryggere strømmarked med færre klagesaker. Foto: Tham Yuan Yuan/Pixabay

Fornybar Norge ønsker at det stilles strengere krav til strømleverandørene, men har som organisasjon ingen formening om hvor mange leverandører vi trenger i det norske markedet.

I en VG-artikkel på lørdag er Fornybar Norge sitert på at det er altfor mange strømselskaper i dag til at det er liv laga for alle sammen, og at det bør holde med rundt halvparten av dagens antall.

– Fornybar Norge ønsker et enklere og tryggere strømmarked med færre klagesaker. Vi har tatt flere grep selv og oppfordret myndighetene til å gjøre det vanskeligere å få konsesjon og enklere å miste den. Men vi verken kan eller vil bestemme hvor mange strømleverandører som skal få operere i Norge, sier Toini Løvseth, direktør for produksjon og marked i Fornybar Norge.

Hun beskriver det som kom ut i VG-saken som høyttenkning som ikke var forankret i organisasjonen. Det må først og fremst være kundene som avgjør hvilke selskaper og avtaler som har livets rett.

– Vi forventer strengere krav fra myndighetene og hyppigere tilsyn med salg og markedsføring av strømavtaler. Bransjen har også strammet inn på kravene i Trygg strømhandel-ordningen og allerede suspendert én leverandør. I dagens situasjon med skjerpet konkurranse og økte kostnader, er det all grunn til å tro at flere selskaper vil forsvinne. Men vi setter ikke noe tall på dette, sier Løvseth.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Aslak Øverås