Streiken avsluttes - enighet i lønnsoppgjøret

Publisert

NHO-sjef Ole Erik Almlid og LO leder LO-leder Peggy Hessen Følsvik holder pressekonferanse om lønnsoppgjøret i 2023.

Foto: Ane Bjervik/NHO

Streiken mellom LO og NHO er avsluttet. Det betyr at ingen energientreprenører vil bli tatt ut i streik, slik det tidligere var varslet.

Mandag gikk over 24.000 fagorganiserte ut i streik, etter at det ble brudd i meklingen mellom LO, YS og NHO. Torsdag ettermiddag ble streiken avsluttet - det betyr at ingen av Fornybar Norges medlemsbedrifter blir rammet.

– Vi er lettet over at streiken ikke ble en realitet, fordi det kunne fått store konsekvenser for bedriftene og samfunnet ellers, sier Nina Aalborg, direktør for arbeidsliv i Fornybar Norge.

Les mer om at streiken er avsluttet hos NHO

Følgende av Fornybar Norges medlemsbedrifter ville blitt rammet av en streik:

  • Eviny Solutions
  • Infratek Norge Omexom
  • Nettpartner
  • Otera Infra

Energientreprenører prosjekterer, bygger, drifter og vedlikeholder strømnett, transformatorstasjoner og ladestasjoner. Videre sørger de for reservekraft til bygg- og anleggssektoren og bygger energiinfrastruktur for blant annet jernbane, havbruk, sol- og vindkraftanlegg.

Streik hos de fire energientreprenørene ville rammet utbygging, drift og vedlikehold av kritisk infrastruktur i alle landsdeler.

– Over hele landet står virksomheter i kø for å få tilgang til mer kraft. Det trengs infrastruktur til både klimatiltak og nye industribedrifter. Det er svært gledelig at spydspissene i det grønne skiftet nå ikke blir rammet av streiken, sier Nina Aalborg i Fornybar Norge.

Energientreprenørene spiller en viktig rolle i beredskapen for kraftforsyningen i alle deler av landet, og er dessuten arbeidsplass for en stor andel av lærlingene innenfor fornybarnæringen.

Les alt om lønnsoppgjøret på NHOs nettsider

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: