Nettselskaper vil få dekket kostnader til tidlige utredninger

Publisert

Strømmast og by.

Strømmast og by. Foto: Jon Anders Skau / Agder Energi

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) melder at nettselskapene nå vil få dekket kostnadene til å gjennomføre tidlige nettutredninger, noe Fornybar Norge har etterlyst lenge.

– Det er gledelig at RME har lyttet til bransjen og ønsker å bidra til å få effektive prosesser for å bygge nytt nett. At nettselskapene kan få kostnadsdekning for tidlige utredninger vil bidra til viktig kunnskap om og fra kundene, sier direktør for nett og beredskap i Fornybar Norge, Kristin H. Lind.  

Hun sier at Fornybar Norge og nettselskapene vil stille opp for å bidra til et godt underlag til forskriftsforslag.  

– Dette er et tiltak som ble forslått av Strømnettutvalget for over et år siden og også noe vi har jobbet i lang tid for å få gjennomført, sier Lind.  

Nettselskaper over hele landet melder om et økende antall henvendelser om nettilknytning. Forslaget fra RME innebærer at nettselskapene "vil få dekket kostnader til å gjennomføre tidlige økonomiske og tekniske utredninger av hvor og hvordan potensielle nettilknytninger kan gjennomføres," ifølge RME.   

–  Med denne endringen vil nettselskapene få dekket kostnader til å gjennomføre tidlige nettutredninger. Da blir det lettere for nettselskapene å planlegge tidlig, og kundene kan få nettilknytning raskere, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund. 

Fornybar Norge vil følge opp arbeidet mot RME.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Kristin H. Lind.