Aker Solutions blir medlem av Fornybar Norge

Publisert

Menn med hjelm foran turbin

Foto: Aker Solutions

Aker Solutions er en viktig leverandør av bærekraftige energiløsninger. Nå blir de med på å utvikle kompetanse og rammevilkår for fornybarindustrien, som medlem av Fornybar Norge.

– Norge står på terskelen til store elektrifiseringsprosjekter. Det er en unik mulighet til å videreutvikle kompetanse og løsninger i leverandør- og fornybarindustrien. Her er Aker Solutions en viktig og innovativ bidragsyter, og vi ønsker dem hjertelig velkommen som medlem hos oss, sier Åslaug Haga, administrerende direktør i Fornybar Norge.

Aker Solutions er et internasjonalt ingeniør- og prosjektselskap, med 180 års erfaring innen industri og teknologi. Selskapet sysselsetter i dag 11.000 ansatte globalt, hvorav 8000 jobber i Norge.

Aker Solutions har ekspertise innen installasjoner og teknologi på dype havområder, og leverer i dag fundamenter til både bunnfast og flytende havvind. Selskapet produserer i tillegg turbiner og annet utstyr til vannkraftverk, og utvikler teknologi for å produsere grønt hydrogen samt til karbonfangst og -lagring.

Vil være en god ressurs 

Kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions, Kari Ertresvåg, sier medlemskapet i Fornybar Norge er viktig.  

– Aker Solutions’ formål er å løse globale energiutfordringer for fremtidige generasjoner, og skal vi lykkes, må vi trekke sammen med alle gode krefter, sier Ertresvåg.  

– Vi tror at et medlemskap i Fornybar Norge vil være en god ressurs for oss i vårt arbeid. Vi opplever at Fornybar Norge har relevante aktiviteter, et godt budskap og oppmerksomhet på flere av våre forretningsområder, og ser frem til å dra nytte av vårt nye samarbeid, sier hun. 

Aker Solutions AS er fortsatt medlem i Norsk Industri, og har sin arbeidsgivertilknytning der, mens Aker Solutions Subsea AS har sitt medlemskap i Offshore Norge.

Flere søker medlemskap 

Fornybar Norge er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for hele fornybarnæringen. Organisasjonen jobber for fornybare og bærekraftige energiløsninger som bidrar til å kutte klimagassutslipp og skape nye arbeidsplasser og inntekter for Norge. 

– Vi opplever at flere bedrifter innen leverandør- og fornybarindustri ønsker å bli medlemmer. Med hele verdikjeden representert blir vi en bredere og sterkere forening, sier Haga. 

Fornybar Norge har over 400 medlemmer innen fornybar energiproduksjon på land og til havs, nettselskaper, entreprenører, strømsalg, leverandører og rådgivere. 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde av
Profilbilde Øistein Schmidt Galaaen