Robert Kippe blir ny programleder i Fornybaren

Publisert

Aslak Øverås, Robert Kippe og Bendik Solum Whist i Fornybaren.

Aslak Øverås, Robert Kippe og Bendik Solum Whist i Fornybaren. Foto: Sezer Subasi /Energi Norge

En ny stemme dukker opp i Energi Norges podkast Fornybaren, når Robert Kippe overtar for Bendik Solum Whist som skal over i ny jobb.

Bendik startet Fornybaren sammen med kollega Aslak Øverås sommeren 2020. 130 episoder senere er det slutt, når Bendik nå forlater Energi Norge for å starte i ny jobb.  

– Bendik har gjort en fantastisk jobb med Fornybaren, så jeg blir jo litt nervøs av å skulle overta mikrofonen hans. Men heldigvis er det alle de gode gjestene som bærer podkasten, i tillegg til at Aslak Øverås fortsetter som programleder, sier Robert Kippe. 

Robert jobber i dag som kommunikasjonsansvarlig i vindkraftforeningen Norwea som blir slått sammen med Energi Norge i den nye organisasjonen Fornybar Norge fra 1.1.2023. Han er utdannet samfunnsgeograf og har blant annet jobbet i fagbevegelsen og i SVs stortingsgruppe. 

– Det blir nok færre ordspill og rim, men til gjengjeld mer trønderdialekt. Ellers er planen å holde fast på oppskriften med spennende gjester, nyheter fra fornybarsektoren og en fast dose strømsnadder i hver episode. Det mangler ikke på gode temaer å ta opp i en fornybarpodkast, fastslår Kippe. 

To og et halvt år med podkast

Fornybaren ble lansert i juni 2020 og har siden starten hatt mer enn 125 000 lyttinger – nærmere 2000 i uka på det meste. Samtlige energiministere, en hel rekke stortingspolitikere og et betydelig antall forskere, organisasjons- og næringslivstopper har vært gjester i podkasten.

Fornybaren har også hatt liveinnspillinger på Arendalsuka, Zerokonferansen, ONS-konferansen, Energidagene ved NMBU og flere av Energi Norges egne konferanser.

– Fornybaren er blitt en viktig kanal ut mot politikere, journalister, studenter og de mange tusen som jobber i fornybarnæringen. Vi prøver å presentere aktuelle temaer på en forståelig og ofte litt humoristisk måte. For Bendik og meg har dette vært et svært lystbetont prosjekt. Nå gleder jeg meg til å drive podkasten videre med Robert, sier programleder Aslak Øverås.

Fornybaren finner du der du vanligvis hører på podkast – se full oversikt her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

 

Profilbilde Aslak Øverås