Fornybarakademiet - kunnskap for en fornybar fremtid

Største tilbyderen av kurs og konferanser til fornybarnæringen

Alle arrangement

56 resultater

Type arrangement
Velg område
56 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. , Scandic Parken i Ålesund

  Nettkonferansen 2023

  Nettkonferansen er en viktig faglig møteplass for nettselskapene, som i år finner sted 5-6 desember i Ålesund. Konferansen løfter fram viktige temaer for fremtidens nettselskap.

 2. Ren energi-pakken

  I dette webinaret vil du lære mer om den historiske utviklingen av EUs energipolitikk, de viktigste elementene i Ren energi-pakken, ACER sin rolle og betraktninger rundt “ACER-saken” i Høyesterett.

 3. Åpenhetsloven og en ansvarlig fornybarnæring

  Forbrukertilsynet gjennomførte nylig en kontroll av 500 selskap som viste at en femtedel av virksomhetene bryter kravet i Åpenhetsloven om at redegjørelse skal offentliggjøres på nettsidene. Det er viktig at virksomheter er bevisst på ansvaret loven medfører, og dette webinaret vil gjøre dere i bedre stand til å følge opp kravene.

 4. EUs nye fornybardirektiv er nå vedtatt.

  EU har vedtatt en dobling av fornybarandelen innen 2030, og har samtidig innført strengere saksbehandlingsfrister og nye fornybare akselrasjonsområder for å sette fart på utbyggingen. Henger Norge med på denne trenden og hva slags konsekvenser kan det får for det norske kraftsystemet?

 5. Kjøre nettet hardere? Frigjøre nettkapasitet

  Elektrifiseringen og ny grønn industri utfordrer nettkapasiteten flere steder i Norge. Behandlingskøen for konsesjonssøknader hos NVE er lang, og nettselskapene har i økende grad utfordringer med tilknytninger. Bli med på webinar for å høre de forskjellige aktørene svare på spørsmål og diskutere problemstillingene.

 6. , Næringslivets Hus

  Kurs i nettreguleringsmodellen

  I Norge er det rundt 85 nettselskaper som transporterer strøm fra kraftverk til sluttkunde. Nettselskapene er naturlige monopoler og det er derfor nødvendig at myndighetene regulerer inntekten deres. Dette er et innføringskurs i nettreguleringsmodellen.

 7. , KRMs kurssenter, Geilo

  Hydrauliske styringer i vannkraftverk I

  Et spesialtilpasset kurs innen hydraulikk med hovedvekt på hydrauliske styringer i vannveien. Kurset er en kombinasjon av klasseromsundervisning og praktisk workshop i vannkraftlaboratoriet, med oppgaver på reelle, fungerende modeller.