Dokumentarkiv

406 resultater

Type dokument
Velg område
406 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Global Offshore Wind Market Report: Forecast and Analysis

  The comprehensive market analysis, ordered by the three organisations Renewables Norway, Offshore Norway, and The Federation of Norwegian Industries, has been conducted in collaboration with ERM, Brinckmann and Norwegian Energy Partners (“NORWEP”).

 2. Fornybar Norges innspill til Grønn Allianse mellom Norge og EU

  Norge og EU inngikk i 2023 en Grønn Allianse mellom Norge og EU, signert av statsminister Jonas Gahr Støre og EU-Kommisjonens president Ursula von der Leyen. Siden dette har norske myndigheter hatt en god dialog med norske næringsaktører for å bidra til å fremme norsk, grønn industri som et bidrag til å løse EUs behov for klimaomstilling. 

 3. Havindustritilsynets forslag til ny forskrift om arbeidsmiljø og sikkerhet for fornybar energiproduksjon til havs er dårlig utredet og ikke tilpasset havvind

  Næringen er svært opptatt av at det skal være et høyt sikkerhetsnivå for havvind. Organisasjonene mener samlet at forslaget til nytt regelverk er uklart og dårlig tilpasset at det i seg selv vil kunne skape sikkerhetsrisiko. Organisasjonene har pekt på at Regelrådet har vurdert forslaget til ikke å være godt nok utredet og har fulgt Utredningsinstruksen. Dette må myndighetene ta på alvor.

 4. Scaling Floating Offshore Wind

  How a two-stage allocation process for European floating offshore windcan contribute to accelerating innovation and value chain development

 5. Høring på endringer i energiloven og prisforskriften

  Regjeringens planlagte tiltak for å gjøre strømmarkedet mer forbrukervennlig vil gjøre det lettere for forbrukere å sammenlikne tilbudene fra ulike strømleverandører når de skal velge strømavtale, mener Fornybar Norge.

 6. Langsiktig nettstruktur for havvind på norsk sokkel

  På oppdrag for Offshore Norge og Fornybar Norge har Thema gjennomført en kvalitativ analyse av hvordan 30 GW havvind på norsk sokkel kan realiseres med ulike nettløsninger i Norge og i Nordsjøen, og hva som er de overordnede implikasjonene for politikk, markedsdesign og regulering ved ulike strategivalg.

 7. Innspill til stortingsmelding om flom og skred

  Fornybar Norge vil oppfordre departementet til å særlig involvere regulantene i arbeidet med ny stortingsmelding, da man fremover må ha fokus på hvordan vannkraftanlegg kan bidra til flomvern. Dette vil i tillegg bidra til mer fornybar energi, parallelt med ivaretagelse av Norges klimaforpliktelser.

 8. Bærekraftsrapportering – Fornybar Norges høringssvar

  Fornybar Norge støtter målet om å dreie investeringer og lån i bærekraftig retning og til hamonisering av regelverket for bærekraftsrapportering i Norge med CSRD som et tiltak for å få til denne nødvendige endringen i kapitalflyt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt