Thor Egil Braadland til Fornybar Norge

Publisert

Profilbilde av Thor Egil Braadland.

Fornybar Norge har ansatt Thor Egil Braadland (55) som myndighetskontakt. Braadland har tidligere jobbet som sekretariatsleder for SV på Stortinget, og jobbet med politikk og påvirkning i Tekna og NAF.

– Norge trenger mer fornybar energi for å ivareta kraftbalansen, få ned strømprisene og sikre både klimamål og industriell utvikling. Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfullt i vår tid enn å få jobbe for en så viktig sak og for en så kunnskapsbasert aktør som Fornybar Norge, sier Braadland.

Braadland kommer fra jobben som myndighetskontakt i Norges Automobil-Forbund (NAF), hvor han blant annet har jobbet mye med omstillingen til elbil.

– Omstilling med ny teknologi gir store muligheter, men det gir også motstand og usikkerhet. Det er med stor respekt for utfordringene som folk opplever i det grønne skiftet jeg tar med meg disse erfaringene inn i Fornybar Norge, sier han.

Leder for myndighetskontakt Robert Kippe i Fornybar Norge sier han er glad for å ha kapret en så dyktig person til å styrke arbeidet med myndighetskontakt.

– Med 12 år fra Stortinget og nesten ti år i organisasjonslivet har Braadland en bunnsolid forståelse for kommunikasjon og politikk. I tillegg har han et brennende engasjement for omleggingen til fornybar energi, så vi er rett og slett veldig glade for at Thor Egil valgte å komme til oss, sier Kippe. 

Braadland har sin første arbeidsdag i Fornybar Norge 1. juni.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Robert Kippe