Øistein Galaaen ny leder for produksjon og bærekraft

Publisert

Profilbilde Øistein Schmidt Galaaen

Øistein Schmidt Galaaen, direktør i Fornybar Norge. Foto: Caroline Roka / Fornybar Norge

Øistein Schmidt Galaaen (47) blir direktør for produksjon og bærekraft i Fornybar Norge. Samtidig gjøres noen justeringer av ansvarsområdene til enkelte avdelinger i organisasjonen.

Galaaen overtar lederansvaret etter Toini Løvseth som slutter i Fornybar Norge i juni. Avdelingen får ansvar for vann- og vindkraft, inkludert havvind, samt teknologier som solenergi, småkraft, fjernvarme og hydrogen hvor Fornybar Norge har inngått samarbeidsavtaler med andre foreninger.

I tillegg løftes bærekraft og arealforvaltning inn i avdelingen, ettersom dette blir svært viktig for å få aksept både lokalt og nasjonalt for videre utbygging av fornybar energi i Norge. 

– Norge har et stort behov for utbygging av mer fornybar energi – og det haster. Jeg er glad for at Øistein har takket ja til å lede dette viktige arbeidet fra vår side. Han er svært kunnskapsrik, har lang erfaring med fornybarprosjekter og evne til å tenke helhetlig og strategisk. Dessuten er han en fabelaktig fin fyr, sier administrerende direktør Åslaug Haga i Fornybar Norge.

Teknologiene må spille sammen

Galaaen har mange års bakgrunn som direktør i vindkraftforeningen Norwea som ble slått sammen med Energi Norge ved årsskiftet. Han har en PhD i vitenskapsfilosofi fra Universitetet i Oslo.

– For å lykkes med omstillingen er Norge helt avhengig av stor vekst i alle fornybarteknologier, og de må i enda større grad enn før spille sammen og utfylle hverandre. Norge har de aller beste ressursmessige forutsetninger for å lykkes, og en fornybarnæring som er klar til å bidra, sier Galaaen. 

Han ser frem til å samarbeide med medlemsbedriftene og kollegene for å lykkes med dette.

– Utbyggingen må skje på bærekraftig vis, med lavest mulig miljøavtrykk og med god forankring lokalt, regionalt så vel som nasjonalt. Det stiller store krav til blant annet konsesjonsprosesser, bred samfunnsaksept for arealbruksendringer og til næringens eget arbeid med bærekraft.  

Samler marked og internasjonalt 

Ansvaret for energi- og sluttbrukermarked, inkludert Fornybar Norges Brussel-kontor og internasjonalt samarbeid, samles i avdelingen Strategi og marked. Dette er en konsekvens av at norsk energipolitikk i økende grad påvirkes av utviklingen i EU. Avdelingen har også overordnet ansvar for analyse, kraftsystem og myndighetskontakt og ledes av Bård Standal.

I forbindelse med at det nå rekrutteres inn en ny rådgiver på beredskap og sikkerhet skifter også nettavdelingen navn til Strømnett og beredskap.

Endringene trer i kraft fra 12. juni. 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Øistein Schmidt Galaaen
Profilbilde av Bård Standal