Streik avverget i kraftsektoren

Publisert

hos Riksmekleren

Ståle Borgersen, Energi Norge, Mats Ruland, riksmekleren og Bjørn Fornes, EL og IT Forbundet hos Riksmekleren. Foto: Aslak Øverås / Energi Norge

Energi Norge og EL og IT Forbundet kom natt til lørdag til enighet om ny tariffavtale. Dermed er faren for streik i kraftsektoren avverget.

Partene har sittet i mekling hos Riksmekleren siden torsdag morgen. Stridens kjerne har vært betingelser for reiser til og fra anlegg i forbindelse med rotasjonsordninger. Løsningen kom ved 03-tiden natt til lørdag. 

– Vi har strukket oss langt for å komme arbeidstakerne i møte, og vi er glade for at vi med riksmeklerens hjelp har klart å komme til enighet. Nå unngår vi en streik som ville svekket beredskapen i strømforsyningen og forsinket viktige utbyggingsprosjekter i en allerede svært krevende tid for landet, sier Ståle Borgersen, direktør for arbeidsliv i Energi Norge. 

– Det har vært viktig for oss å bli enige om en akseptabel kompensasjon for reise utenom arbeidstid. Samtidig må vi ta hensyn til at mange entreprenørbedrifter står i en tøff konkurranse, også fra utenlandske selskaper med andre arbeidsbetingelser, påpeker Borgersen. 

Oppgjøret har en ramme på 3,7 prosent i årslønnsvekst. Partene er i tillegg blitt enige om modernisering av tariffavtalens bestemmelser om lærlingeordning og kompetanseutvikling.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: