Brudd i forhandlingene i kraftsektoren

Publisert

Fra kravoverlevering og oppstart av forhandlinger 23.05.22.Fred Løvli fra EL og IT Forbundet + Ståle Borgersen fra Energi Norge.

Fra kravoverlevering og oppstart av forhandlinger 23.05.22. Fred Løvli fra EL og IT Forbundet og Ståle Borgersen fra Energi Norge.

EL og IT Forbundet har brutt forhandlingene med Energi Norge om tariffoppgjøret for 2022. Nå blir det opp til Riksmekleren å forsøke å finne en løsning.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør hvor det blir forhandlet om både lønnstillegg og innholdet i Energioverenskomsten, som er tariffavtalen mellom EL og IT Forbundet og Energi Norge.

Natt til onsdag valgte forbundet å bryte forhandlingene som hadde pågått siden mandag.

– Vi kom langt i forhandlingene, men ble ikke enige om betaling for reisetid til og fra oppdrag. Vi må ta hensyn til bedriftenes økonomi og konkurranseevne. I tillegg er rettstilstanden ikke avklart på dette området, sier Ståle Borgersen, direktør for arbeidsliv i Energi Norge.

Han minner om at sektoren består av mange selskaper som ikke har ekstraordinære inntekter fra høye strømpriser, blant annet nettselskaper og konkurranseutsatte entreprenørbedrifter.

Oppgjøret til mekling

Oppgjøret går nå til mekling og partene vil møte hos Riksmekleren tidligst i midten av juni. Driften i Energi Norges medlemsbedrifter berøres inntil videre ikke av forhandlingsbruddet.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde Aslak Øverås