Fornybartopper innstilt til NHO-styret

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Konsernsjefene Jannicke Hilland i BKK og Liina Veerme i Salten Kraftsamband. Foto

Konsernsjefene Jannicke Hilland i BKK og Liina Veerme i Salten Kraftsamband.

Konsernsjefene Jannicke Hilland i BKK og Liina Veerme i Salten Kraftsamband er innstilt som nye styremedlemmer i NHO. Valget skjer formelt på NHOs generalforsamling 8. juni.

Hilland er innstilt som fast medlem, mens Veerme er innstilt som varamedlem i NHO-styret for de kommende to årene. Begge sitter allerede i Energi Norges styre.

– Jeg er stolt over at to dyktige ledere fra våre medlemsbedrifter er foreslått inn i sentrale tillitsverv i NHO. Det gjenspeiler hvilken sentral rolle fornybarnæringen har i norsk næringsliv og i den omstillingen norsk økonomi står foran, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Han viser blant annet til prosjektet "Grønne elektriske verdikjeder" som har vært et flaggskip for NHO de siste årene, hvor elektrifisering legger grunnlag for både utslippskutt og nye arbeidsplasser.

Jannicke Hilland (født 1967) begynte i BKK i 2015. Hun er sivilingeniør fra University of Manchester, dr. scient fra Universitetet i Bergen og har delfag i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole.

Liina Veerme (født 1981) begynte i Salten Kraftsamband i 2019. Hun kom da fra jobben som administrerende direktør og konsernsjef for Hedemora Energi AB i Sverige.

Se dagens NHO-styre her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: