Solkraft på alle tak - hva betyr det for kraftsystemet og aktørene?

 • 2. jun 2023Kl. 12.00–13.40
 • Digitalt
 • Medlem: 900,- + mva Andre: 1500,- + mva
 • Påmeldingsfrist Snarest!

I samarbeid med Solenergiklyngen inviterer Fornybar Norge til en felles webinarserie om solkraft i det norske kraftsystemet som vil gå gjennom vår og høst 2023. I dette andre webinaret vil det handle om hvilken betydning vesentlig økning får i tilknyttet solkraft for driften av kraftsystemet og for de ulike aktuelle plusskundene.

sol på tak

Solkraft er distribuert omformertilkoblet fornybar produksjon. Med betydelig økning i innmatet solkraft vil systemoperatør oppleve vesentlige andre forutsetninger for stabil og sikker drift enn hittil.

Det er grunn til å klargjøre hvilke utfordringer som kan oppstå og løsningene for å håndtere dem. Gjeldende markedsfilosofi innebærer at produsenter på alle nettnivå, og aktører i sluttbrukermarkedet må operere innenfor et sett rammer som skal bidra til god forsyningssikkerhet.

Effektiv utnyttelse av en begrenset ressurs betinger at markedsaktører har bærekraftige foretningsmodeller. Og at forbrukere får insentiver til å opptre så systemsmart som mulig innenfor nye tekniske og markedsmessige muligheter. Hva betyr disse for aktørene i sluttbrukermarkedet?

 

Hvordan gjennomføres webinaret?

Våre webinarer kan du delta på fra hvor som helst. Meld deg på og dagen før webinaret vil du motta en lenke til arrangementet. Du har muligheten til delta i dialogen ved å stille spørsmål til foredragsholder via chat. Dersom tidspunktet for arrangementet ikke passer, meld deg på også sender vi deg opptaket og presentasjonene i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig i én uke.

Program
 • 12.00 - 12.05
  Velkommen
  • Ketil Sagen
   Fornybar Norge
 • 12.05 - 12.15
  Innledning - Oppsummering fra første webinar
  • Solenergiklyngen
 • 12.15 - 12.30
  Hva betyr solkraften for driften av det norske kraftsystemet fremover?
  • Knut Styve Hornnes
   Statnett
 • 12.30 - 12.50
  Plusskunde- og nabostrømsordning - en interessant forretningsmulighet for strømleverandøren?
  • Bjørn Thorud
   Aneo
 • 12.50 - 13.05
  Storskala solkraft i distribusjonsnettet vårt - løsningene og deres fordeler og ulemper
  • Marte Neslow
   Lede
 • 13.05 - 13.20
  Boligeiernes spørsmål og erfaringer med sol på eget tak
  • Linda Ørstavik Öberg
   Huseierne

Praktisk informasjon

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner og opptak fra webinaret vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 30 dager før start gis full refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltageravgift. Fornybar Norge har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Fornybar Norge sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette begivenheter.
Ved kjøp av early bird gis ingen refusjon, men du står fritt til å overføre din deltakelse til en kollega.

Faglige spørsmål

Praktiske spørsmål

Lars Bjørdal. Foto

Relaterte arrangement

 1. Nettilknytning og nettkostnader

  Størrelsen på investeringene i distribusjonsnettet avhenger ofte av bestillingene som kundene gjør. Har nettselskapene noen virkemidler for å begrense disse? Kan tilknytningsprosessen forbedres?