Frokostseminar: Langsiktig nettstruktur for havvind på norsk sokkel

 • 21. apr 2023Kl. 08.30–10.00
 • NHO møtsenter
 • Påmeldingsfrist Fullbooket (meld deg på venteliste)

Offshore Norge og Fornybar Norge inviterer til frokostseminar 21. april kl 09:00, hvor Thema vil presentere en rapport som tar for seg hvordan 30 GW havvind på norsk sokkel kan realiseres med ulike nettløsninger i Norge og i Nordsjøen.

Adobe Stock

Regjeringen har kunngjort en ambisjon om å tildele områder for totalt 30 GW havvind innen 2040. Nettløsninger skal etter planen besluttes i forbindelse med de enkelte prosjektene, men det er viktig at de individuelle løsningene til sammen legger til rette for en optimal utnyttelse av vindressursene og legger til rette for at vi når de samfunnsmessige målene knyttet til havvindutbyggingen.

På oppdrag for Offshore Norge og Fornybar Norge har Thema gjennomført en kvalitativ analyse av hvordan 30 GW havvind på norsk sokkel kan realiseres med ulike nettløsninger i Norge og i Nordsjøen, og hva som er de overordnede implikasjonene for politikk, markedsdesign og regulering ved ulike strategivalg.

Offshore Norge og Fornybar Norge inviterer til frokostseminar 21. april kl 09:00, hvor rapporten fra Thema vil bli presentert. Statssekretær Andreas Bjelland Eriksen fra Olje- og energidepartementet vil være til stede for å motta rapporten. Vi avslutter med en samtale med Statssekretæren og en representant for Stortingets energi- og miljøkomite.

Arrangementet vil finne sted i Næringslivets hus. Vi starter med frokostservering fra 08:30 og planlegger å avslutte ca kl 10:00.

Program
 • 09.00 - 09.10
  Velkommen
  • Åslaug Haga
   Fornybar Norge
  • Hildegunn Blindheim
   Offshore Norge
 • 09.10 - 09.35
  Presentasjon av rapporten "Langsiktig nettstruktur for havvind på norsk sokkel"
  • Åsmund Jenssen
   Thema
 • 09.35 - 09.40
  Overrekkelse av rapport til statssekretær Andreas Bjelland Eriksen
 • 09.40 - 10.00
  Samtale/diskusjon
  • Andreas Bjelland Eriksen
   Statssekretær OED
  • Bård Ludvig Thorheim
   Energi- og miljøkomiteen (H)

Faglige spørsmål

Profilbilde Arne Jakobsen

Praktiske spørsmål

Lars Bjørdal. Foto

Relaterte arrangement

 1. Nettilknytning og nettkostnader

  Størrelsen på investeringene i distribusjonsnettet avhenger ofte av bestillingene som kundene gjør. Har nettselskapene noen virkemidler for å begrense disse? Kan tilknytningsprosessen forbedres?