Droner, satellitter og roboter: ny teknologi for bedre kontroll langs kraftlinjer

  • 1. jun 2023Kl. 09.00–10.10
  • Digitalt
  • Medlem: 1.100,- + mva Andre: 1.600,- + mva
  • Påmeldingsfrist Snarest!

Fornybar Norge og droneorganisasjonen UAS Norway samarbeider og inviterer til en spennende formiddag full av ny teknologi for både nett, vind og sol.

Drone

Fornybar Norges webinar starter kl.9:00 og presenterer tre ulike prosjekter som bruker "cutting edge" teknologi som kan forbedre og effektivisere tilsyn med kraftnettet.

Webinaret streames til UAS Norway sin dronekonferanse i Kristiansand.  Etter webinaret (ca kl.10:10) tilbys våre påmeldte medlemmer å følge streamen fra dronekonferansen gratis. Konferansen tilbyr spennende foredrag om dronebruk rundt nettanlegg, vindturbiner og solkraftanlegg. Sjekk ut programmet.

Innhold på webinaret:

Foredrag 1: KI-støttet kraftlinjeovervåkning med droner
Foredragsholder: Per- Oddvar Osland, Forskningsleder i Glitre Nett AS

Glitre Nett jobber kontinuerlig med effektivisering av nettovervåking. Per-Oddvar forteller oss hvordan selskapet benytter droner i kombinasjon med kunstig intelligens ute i feltet til å effektivisere tilsyn med strømnettet.

Foredrag 2: Forbedret resiliens av kraftnettet med hjelp av satellitt data
Presenter: Antti Jukarainen, CEO, Headpower

SatNetMonitor gikk operativ i starten av året og med hjelp av satellitt data effektiviserer finske nettselskap Järvi-Suomen Energia  overvåking av vegetasjon langs kraftlinjer, tidlig deteksjon av risikoer og krisehåndtering i uvær. Prosjektleder Antti skal fortelle oss mer om prosjektet. NB!  Presentasjonen skal holdes på engelsk.

Foredrag 3: Hva med å bruke robotenes sverm intelligens til overvåkning av kraftlinjer og planlegging av vedlikehold?
Weria Khaksar, Førsteamanuensis/Associate Professor og robotics på NMBU

Flere prosjekter i NMBUs robotics gruppe benytter en kombinasjon av roboter på bakken og i luften for å overvåke plantevekst og lage innhøstingsplaner. Denne teknologien er sannsynligvis lett overførbar til overvåking av kraftlinjer og prediktive vedlikeholdsplaner. Weria skal lede oss gjennom prosjektene og skal prøve å sparke i gang vår tankevirksomhet hvordan vi kan bruke denne teknologien for oss.". NB! Presentasjonen holdes på engelsk.

Etter webinarforedragene kan du følge streamen fra Dronekonferansen. 

Hvordan gjennomføres dette praktisk?  

Meld deg på og kort tid før oppstart vil du få tilsendt en e-post med separate lenker til webinaret og konferansestreamen. På dette arrangementet er det ikke lagt opp til å stille spørsmål til foredragsholder.  

Dersom tidspunktet for webinaret ikke passer, kan du fortsatt melde deg på, også sender vi deg opptaket og presentasjonene i etterkant. NB. Det blir ikke gjort opptak av konferansen. Våre medlemmer som ønsker å delta på konferansen direkte i Kristiansand og se webinaret der, har tilgang til rabatterte billetter. Dersom du er interessert i det, ta kontakt med oss. 

Bedriftspakker

På dette arrangementet tilbyr vi bedriftspakker!
Bedriftspakke medlem: 3300,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)
Bedriftspakke ikke-medlem: 4600,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)

Vi minner om at alle deltakere som skal være inkludert i en bedriftspakke, må registere seg i påmeldingsskjema.  Fakturamottaker (ansvarlig) velger bedriftspakke. Person som skal inkluderes i en bedriftspakke, velger "Deltaker inkludert i en "Bedriftspakke" Bedriftspakke gjelder kun per juridske enhet.

Praktisk informasjon

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner og opptak fra webinaret vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 30 dager før start gis full refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltageravgift. Fornybar Norge har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Fornybar Norge sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette begivenheter.
Ved kjøp av early bird gis ingen refusjon, men du står fritt til å overføre din deltakelse til en kollega.

Faglige spørsmål

Profibilde Ina Von Lucas

Praktiske spørsmål

Lars Bjørdal. Foto

Relaterte arrangement

  1. Sikring av mobiler

    Mobiltelefoner og nettbrett er blant de største farene for cybersikkerheten. Samtidig er det vanskelig å tilrettelegge for bedre sikkerhet med sentrale løsninger siden mobile enheter brukes også privat. Men hver og en av oss kan med litt omtanke og enkle grep administrere sine mobile enheter til å være mye sikrere. I denne læringsenheten gjør vi deg oppmerksom på farene og viser vei hvordan du administrerer iPhone og Android telefoner.

  2. Finn dine blindsoner (Gratis)

    Siden starten av Ukraina krigen har hele kraftbransjen jobbet intenst med å forbedre cybersikkerheten. Men har du oversikt hvor langt du har kommet med å bli robust, motstandsdyktig og cybermoden? Har du oversikt over hvor du er godt rustet og hvor du mangler litt fokus? I "Finn dine blindsoner" introduserer vi to metoder som hjelper deg å få oversikt.