Artikkelarkiv

Vis filtrering

233 resultater

Type artikkel
Velg område
233 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Elbil spesial! Om fordelene, politikken og ladetipsene

  Hvor mye sparer du egentlig på å kjøre elbil, og hvor lenge kommer alle fordelene til å vare? Hvordan ble Norge en elbilstormakt? Hva er fornybarnæringens rolle i alt dette? Vi har fått besøk av elbilspesialist Unni Berge, som er leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Elbilforeningen.

 2. Positivt at EU-kommisjonen vil bevare dagens markedsmodell

  EU-kommisjonen har lagt frem sitt forslag til reform av det europeiske kraftmarkedet. Vi er positive til at EU-kommisjonen ikke ønsker å endre fundamentene i det europeiske kraftmarkedet, men er bekymret for hva forslaget kan bety for den videre utviklingen av det nordiske finansielle fremtidsmarkedet for kraft.

 3. Slik skal EU vedta endringer i energimarkedene

  EU-Kommisjonen har jobbet med et lovforoslag om endringer i markedsdesignet. Fornybar Norge har i hele denne perioden jobbet opp mot våre nordiske og europeiske foreninger Eurlectric og Nordenergi for å påvirke dette i størst mulig grad.

 4. Presisering om strømselskaper

  Fornybar Norge ønsker at det stilles strengere krav til strømleverandørene, men har som organisasjon ingen formening om hvor mange leverandører vi trenger i det norske markedet.

 5. EU vil legge bedre til rette for fastprisavtaler for strøm

  14. mars lanserte EU kommisjonen sitt forslag om reform av EUs kraftmarkedsdesign. I lovforslaget understrekes viktigheten av å bevare dagens markedsmekanisme og effektiv kraftutveksling. Samtidig foreslår Kommisjonen tiltak for å legge til rette for mer langsiktige fastprisavtaler og bedre beskyttelse av forbrukere. Regelverket er EØS-relevant.